Ruiter & Pony club

Rijdt met Beleid Meerlo

Een ruiter & pony club waar gezelligheid voorop staat.

Samen leren, samen lachen!

Vroeger..

1934.. de oprichting van de vereniging Rijdt met Beleid. Vanaf de eerste dag, een gezellige en ambitieuze club. Onze vereniging bestaat inmiddels ruim 85 jaar!

In 1956 trad Jan Custers aan als commandant. Jan is een van de drijvende krachten van onze vereniging en onze trots! Hij heeft met zijn 6- en 8-tallen meerdere kampioenstitels op zijn naam geschreven. In 1994 werd het allereerste Ruiterfestijn georganiseerd!

Met een mooie indoor- en outdoor accommodatie zijn we uitgegroeid tot een van de grotere clubs uit de regio.

Onze piekmomenten!

Nederlands Kampioen 6- en 8-tal

Vroeger stond onze vereniging al bekend om haar kampioens 8-tal. In 1975 werden zij Nederlands Kampioen in de klasse Z. Maar ook de nieuwe generatie heeft het waargemaakt en de kampioenstitel behaald met hun 6-tal in 2013, 2014 en 2015!

Jaarlijks uitje naar Jumping Indoor Maastricht

Ieder jaar weer gaan we met een overvolle bus richting het MECC in Maastricht waar het J.I.M. wordt georganiseerd! Dit waar we met onze leden en vrijwilligers een super leuke avond beleven, keer op keer. 

Record prijzengeld DEC & Masters

De twee spectaculaire showprogramma’s van het Ruitefestijn. Het Masterspringen en de Dressage Experience Competition! Het recordbedrag staat op €6400,- voor de winnaar. Gaan we dat dit jaar weer verbreken?

Jan Custers

Commandant sinds 1956

Onze Jan.. wie kent hem niet? Al sinds 1956 dag in dag uit op het ruiterterrein te vinden. Even kijken of er gesproeid moet worden, eens kijken of er leden aan het rijden zijn die hij kan helpen of gewoon even genieten van de opkomende zon. We kunnen wel stellen dat Jan het gezicht is van onze vereniging! Hij heeft ontelbaar veel lessen gegeven aan onze leden en heeft meerdere kampioenstitels op zijn naam staan met de 6- en 8-tallen die hij begeleidde.

In 2016 hebben wij stilgestaan bij het feit dat Jan de drie generaties van de familie Bovee heeft lesgegeven!  

Wij zullen Jan ook aankomend Ruiterfestijn weer langs de kant zien genieten en hem hier en daar betrappen op het geven van wat tips en aanwijzingen aan de deelnemers!

Praktische informatie

Lidmaatschap

  • Op dinsdagavond worden dressuurlessen verzorgd
  • Kosten €135,- per contributiejaar 
  • Daarnaast de mogelijkheid om springlessen van professionele ruiters te volgen
  • Jaarlijks wordt er een leuk ponykamp georganiseerd
  • Ruiterfestijn, uitje naar Jumping Indoor Maastricht, clubkampioenschappen en meer!

Ik heb een vraag over het lidmaatschap van de pony & ruiterclub..